Pindakaas bananenbrood

Als we het hebben over ‘the best of both worlds’, dan staat bananenbrood met pindakaas hoog op mijn lijstje. Sowieso vind ik pindakaas en banaan echt een tópcombi. Hier denken sommige mensen wat anders over, maar ik kan er echt van genieten. Anyway, deze topcombi wordt nog net ietsje beter, als je er een bananenbroodje mee bakt! Top het met een handvol gehakte pinda’s en pure chocolade en je kan je zintuigen compleet verwennen tijdens je koffiebreak!

Wat heb je nodig (bakvorm 20x20cm)

  • 200 gram speltmeel
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram pindakaas
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • handje gehakte pinda’s
  • 30 gram gehakte pure chocolade

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de roomboter met de kokosbloesemsuiker in een beslagkom en mix dit tot een romig geheel. Voeg vervolgens de pindakaas en een voor een de eieren toe. Mix het telkens weer tot een romig geheel als je iets toegevoegd hebt.
  3. Prak de bananen fijn en voeg deze toe aan dit mengsel. Mix dit wederom.
  4. Voeg het speltmeel, bakpoeder en zout toe en meng dit tot je beslag. Verdeel dit over de bakvorm. Top dit af met de gehakte pinda’s en de pure chocolade.
  5. Bak dit bananenbrood af in 50 à 60 minuten, laat het afkoelen en snij het in 16 partjes!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.