Pindakaas balletjes

Mmm, kleine snackballetjes! Superhandig als ze in de koelkast liggen. Even de deur open, snackje pakken en doorlopen maar. Alleen dacht mijn vriend er ook zo over. Na de laatste portie die ik gemaakt had, en die ik de dag erna opeens miste, probeerde hij mij wijs te maken dat de balletjes in kwestie nooit bestaan hadden. Uh huh! 🙂 Maar goed, dat maakte wel dat ik weer een nieuwe batch  kon gaan maken en weer kon gaan experimenteren met nieuwe smaakjes. En ik moet zeggen: deze zijn ook weer erg lekker. Ik ben benieuwd hoeveel ik er morgen nog in de koelkast vind….

Wat heb je nodig voor deze balletjes?

  • 100 gram pindakaas
  • 50 gram amandelen
  • 25 gram havermout
  • 50 gram pure chocolade
  • snufje zeezout

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Doe de pindakaas, amandelen en havermout in de keukenmachine. Mix dit tot je en samenhangend geheel krijgt. Vorm hier 10 of 12 balletjes van en zet deze 15 minuutjes in de vriezer.
  2. Smelt de chocolade au bain marie, haal de balletjes uit de vriezer en haal die door de gesmolten chocolade. Leg deze op een bakpapiertje, strooi er een snufje zeezout over en zet ze nog even in de koelkast om goed uit te harden
  3. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *