Peultjes salade

Er zijn groentes die ik vaak eet en er zijn groentes die ik vrij weinig in de koelkast heb liggen. Voor peultjes geldt eigenlijk het laatste. Niet dat ik ze niet lekker vind, maar ik weet nooit zo goed wat ik er mee moet, behalve ze koken of wokken. En daarom had ik mezelf de uitdaging gesteld om een lekkere salade te maken met deze peultjes. En dat is gelukkig gelukt.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • Een handje rucola sla
  • 200 gram peultjes
  • 2 lente uitjes
  • 1 rode ui
  • 10 cherry tomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing

Hoe maak je deze salade?

  1. Bereid de peultjes en kook ze beetgaar. Laat ze afkoelen (tot lauwwarm)
  2. Snij de kipfilet in repen. Snij de rode ui in stukjes. Snij de lente uitjes in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Fruit de rode ui en voeg hierna kort de cherrytomaatjes toe. Laat deze afkoelen (tot lauwwarm)
  4. Als je dit lekker vindt: kruid de kipfilet! Grill de kipfilet in een grillpan. Snij deze hierna in stukken.
  5. Doe de olijfolie, appelazijn, mosterd en honing in een kommetje en roer dit goed rond. Dit wordt de dressing voor de salade
  6. Pak 2 schalen en verdeel de rucola, peultjes, rode ui, cherrytomaatjes, lente uitjes en de kip. Doe hier de dressing overheen en eet smakelijk
  7. Tip van de boyfriend: voeg cashewnootjes toe! 🙂

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.