Perzik passievrucht kwarktaart

‘Het is bijna net mijn normale ontbijt’, zei mijn vriend, ‘behalve dat het nu in taartvorm is..’ En hij heeft bijna gelijk – op wat kleine toevoegingen na, is deze taart ook eigenlijk net een bak kwark, met ontbijtgranen en fruit 😉 Natuurlijk wel iets leuker verpakt, maar je kan met deze taart prima ontbijten. Hem als tussendoortje of als échte taart serveren, werkt natuurlijk ook prima!

Wat heb je nodig voor deze taart? (doorsnede 26cm)

Voor de bodem:

  • 170 gram vermalen havermout (= havermeel)
  • 125 gram kokosolie
  • 100 gram dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de kwarklaag:

  • 500 gram kwark
  • 200 gram zuivelspread
  • 50 gram honing
  • 4 el sinaasappelsap
  • 9 blaadjes gelatine
  • snuf vanillepoeder

Voor de bovenlaag:

  • 150 gram perzik
  • 3 passievruchten
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 blaadjes gelatine

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de taartvorm met bakpapier.
  2. Doe de ingredienten voor de bodem in een beslagkom en kneed dit tot een vast deeg. Het duurt even voordat de dadels opgenomen zijn, maar dit gebeurd zeker als je even goed doorkneed. Verdeel dit deeg over de bodem en bak deze af in 15 minuten.
  3. Nu maken we de tussenlaag. Doe de blaadjes gelatine in een kommetje water, zodat ze kunnen weken.
  4. Doe de kwark met de zuivelspread, de honing en het vanillepoeder in een beslagkom en meng dit goed.
  5. Doe de sinaasappelsap in een steelpannetje, zet deze op het fornuis. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de sinaasappelsap. Laat dit al roerend oplossen. Mix het sinaasappelsap met gelatine door het kwarkmengsel en verdeel dit over de bodem van de taart. Zet dit een uurtje in de koelkast.
  6. Nu maken we de bovenlaag. Doe de blaadjes gelatine in een kommetje water, zodat ze kunnen weken.
  7. Pureer de perzik met de passievrucht in een keukenmachine.
  8. Doe de sinaasappelsap in een steelpannetje, zet deze op het fornuis. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de sinaasappelsap. Laat dit al roerend oplossen. Doe hier het perzikpuree doorheen en meng dit goed. Verdeel dit over de kwarklaag en zet nog 3 uurtjes in de koelkast.
  9. Geniet ervan!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.