Personal update: Momlife!

De afgelopen maanden zal het jullie op mijn Social Media en op mijn blog niet ontgaan zijn: er was een kleine hardloper onderweg! Inmiddels is de kleine man geboren en is hij vandaag precies een maandje oud! Alle clichés zijn waar: de tijd gaat véél te snel. Ik kan me nog zo goed herinneren dat Bodi na een lange en pittige bevalling op mijn borst werd gelegd; en nu zie ik op de babyfoon een tevreden mannetje van alweer een maand oud in zijn bedje liggen. Ik ga jullie even mee terug nemen in de afgelopen maand en ik ga ook even vooruit kijken, dus mocht je interesse hebben: lees rustig verder!

Zo makkelijk als mijn zwangerschap verliep, zo pittig was mijn bevalling. Ik ga hier geen bevallingsverhaal blog van maken, maar om het kort samen te vatten: ik had pittige weeen, maar mijn ontsluiting kwam niet op gang. Na 15 uur weeen wegpuffen, had ik nog steeds maar 3 centimeter ontsluiting. We zijn toen naar het ziekenhuis gegaan, waar ik weeenopwekkers en een ruggenprik kreeg. Ook toen kwam er nog niet heel veel vaart in, maar ik had gelukkig geen pijn meer en ik kon even bijtanken. De persfase ging gelukkig zoals het hoort, en uiteindelijk kwam Bodi na een bevalling van bijna 24 uur in ons leven! Ik hield er wel wat hechtingen aan over, maar dat was het dan ook. Het cliché dat je alle pijn vergeten bent, zodra de kleine op je borst ligt, is overigens niet waar. Ik zeg liever dat alle pijn het dubbel en dwars waard was 😉

De kraamweek was fijn en ging goed. Bodi deed het erg goed en mijn herstel liep lekker. Zo goed, dat ik na 4 dagen zelf de geboortekaartjes ben gaan posten, met Bodi in de kinderwagen. Wat een heerlijk moment was dat, om als gezinnetje voor het eerst buiten te zijn! Al merkte ik wel dat deze korte wandeling meer dan genoeg was en dat m’n lichaam heus wel moest herstellen van de bevalling… De week erna maakte we wel wandelingetjes, die we steeds wat verder uit konden breiden!

Inmiddels voelt mijn lichaam met de dag weer sterker aan en maken Bodi en ik dagelijks lekkere wandelingen! We proberen iedere dag minimaal een halfuurtje een frisse neus te halen, maar vaak wordt het langer, ook omdat we de wandelingen maar meteen met nuttige zaken, zoals de boodschappen, combineren 😉 Het is fijn om te merken dat er weinig mis is met mijn conditie en mijn lichamelijk herstel, waardoor ik er alweer naar uit kijk om straks weer te gaan sporten! Ik merk dat het echt geholpen heeft dat ik tijdens mijn zwangerschap lang actief heb kunnen blijven, waardor mijn herstel vlot verloopt!

En vandaag is Bodi alweer een maand oud en kan ik zeggen dat we een redelijk ritme te pakken hebben. Vandaar dat ik er nu eindelijk aan toe kom om weer een blog te schrijven. Voorheen postte ik bijna dagelijks iets op ‘Petra Runs’, maar dat zal er voorlopig niet in zitten. Ik schrijf wanneer ik daar behoefte aan heb, en ik verwacht dat de eerste recepten ook vlot weer online zullen komen, want ik sta alweer regelmatig in de keuken! 🙂 Daarnaast heb ik mijn eerste hardloopdoel alweer gepland, maar daarover zal ik later meer schrijven! Toch even voor de veiligheid een slagje om mijn arm houden he? 😉 Ik heb verder nog geen echte hardloopdoelen gesteld, al heb ik wel gezegd dat ik óóit als mama nog een marathon wil lopen, maar dat gaat niet in 2020 zijn. Het zou tof zijn om in ‘eigen huis’, op 30 mei bij de IJsselsteinloop, weer de halve marathon te kunnen lopen, maar eerst maar eens rustig opbouwen en zien of het erin zit!

Ook ben ik weer goed op mijn voeding gaan letten, al heeft mijn lichaam nog niet echt zin om daar wat mee te doen. Ik ben ook nog niet te rigoreus; mijn lichaam heeft de voedingsstoffen nog hard nodig om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling en daarnaast heb ik voldoende energie nodig om de dagen en nachten door te komen 😉 De laatste zwangerschapskilo’s (ongeveer 5 te gaan nog…) komen er heus wel vanaf, maar het heeft geen haast. De focus ligt op dit moment gewoon op gezond eten en goede voedingsstoffen binnen krijgen; en als er vast wat kilo’s vanaf gaan, dan is dat mooi meegenomen. Het duurt nog even voordat het bikiniseizoen begint, dus dat scheelt!

Qua blog zal ik dus niet dagelijks posten, maar gewoon wanneer het uitkomt of wanneer ik een lekker recept heb. Ooit gaat er wel weer een ritme in komen, maar voor nu eerst maar even het ritme thuis zien vast te houden! Jullie hoeven niet bang te zijn dat dit nu opeens een mamablog wordt, dat is zeker niet mijn plan. Wel ben ik nu natuurlijk mama, dus dat zal heus wel eens terug gaan komen op mijn blog, maar het zal toch vooral gaan over hardlopen, bewegen, gezond leven en er zullen lekkere recepten voorbij komen! Same old, same old dus 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.