Penne met kip

Ik besef me net dat ik al vrij veel recepten met kip online heb staan. Ik geef de schuld hiervan aan mijn vriend: zijn lievelingseten is namelijk kip. Daarnaast heeft kip natuurlijk genoeg andere voordelen: het is rijk aan eiwitten, het is mager vlees en het is neutraal van smaak, waardoor je er alle kanten mee op kan. Deze penne met kip aten wij enkele uren voor een intensieve intervaltraining; het geeft voldoende energie om te knallen, maar ligt zeker niet zwaar op de maag! Aanradertje dus!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 porties penne
  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 eetlepel roomkaas
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Hoe maak je dit?

  1. Kook de penne volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat
  2. Snij de kip in kleine stukjes. Strooi hier wat italiaanse kruiden overheen en bak ze gaar in een scheutje olijfolie.
  3. Snij de rode paprika, courgette, rode ui en de tomaat in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook. Voeg dit alles toe aan de gebakken kipfilet en roerbak dit 5 minuten. 
  4. Voeg hier de tomatenblokjes, tomatenpuree, rode pesto, roomkaas en, naar smaak, italiaanse kruiden, peper en zout aan toe. Laat dit even sudderen.
  5. Serveer de penne met een portie van de saus
  6. Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *