Pecan/Dadelspread

Voedzaam en onbewerkt broodbeleg vinden, blijft best een uitdaging. Kaas en pindakaas gaan op den duur ook zo vervelen. Daarom probeer ik zo nu en dan zelf mijn eigen beleg te maken. Iets wat me met deze pecan/dadelspread goed gelukt is! Try it out!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram pecannoten
  • 4 dadels
  • snufje zeezout
  • Paar eetlepels water

Hoe maak je dit?

  1. Ontpit de dadels en week deze een uurtje in een kom warm water.
  2. Doe de pecannoten in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg de dadels en het snufje zeezout toe en meng dit met elkaar. Voeg enkele eetlepels van het weekwater toe, totdat je een mooi, gladde spread hebt.
  3. De spread is in de koelkast goed te bewaren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.