Pecan Kokos Brownie

Dat voedzaam en gezonder niet altijd voor caloriearm hoeft te staan, bewijst deze heerlijke pecan kokos brownie wel. De brownie bestaat uit voedzame ingredienten, is lactosevrij, glutenvrij, bevat geen toegevoegde suikers én er zit ook nog eens courgette in. Veel gezondheidsclaims, maar dat maakt niet direct dat iets ‘skinny’ is. Deze brownie is verder wel héél lekker, en zeker de moeite waard om lekker van de snoepen. Geloof mij, je gaat hiervan genieten.

Wat heb je nodig? (voor een bakvorm van 20x20cm)

  • 175 gram kokosolie
  • 175 gram amandelmeel
  • 125 gram courgette
  • 55 gram cacao
  • 2 eieren
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gram kokosrasp
  • 50 gram pecannoten
  • snufje zout

Hoe maak je deze brownie?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie, snij de courgette in blokjes en ontpit de dadels. Doe de gesmolten kokosolie met eieren, dadels en courgette in de blender en zet je blender even goed aan het werk, tot alles goed gemengd is en er geen stukjes meer in zitten 🙂 Doe dit mengsel in een kom!
  3. Bij dit mengsel doe je de amandelmeel, cacao, bakpoeder, snufje zout en 30 gram van de kokosrasp. Meng dit goed met elkaar. Roer hier vervolgens 30 gram van de pecannoten doorheen.
  4. Doe dit mengsel in je bakvorm en strooi hier je overige kokosrasp en pecannoten overheen.
  5. Bak je brownie gaar in 30 minuten.
  6. Laat hem afkoelen en snij hem in 16 stukken
  7. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per stukje brownie:
250 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 22 gram

10 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.