Pecan cookies

Pecannoten zijn met stip mijn favoriete noten. Ik hou van de smaak. Ik kan hem niet zo goed beschrijven, maar ik hou er gewoon van! En daarom heb ik deze heerlijke noten gebruikt om voedzame koeken te maken! Koeken waarna je er weer even tegenaan kunt. Die niet zorgen voor een enorme energiedip. Koeken met voedingsstoffen waar je lichaam iets aan heeft. (Ja, het zijn en blijven koeken. Dus eet er geen 10 op een dag!)

Wat heb je nodig voor deze koeken?

  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram speltmeel
  • 80 gram havermout
  • 2 eieren
  • 75 gram honing
  • 100 gram pecannoten (+ wat extra voor de garnering)
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de pecannoten in kleine stukjes
  3. Doe de speltmeel, pecannoten, havermout, kaneel en zout in een kom en roer dit goed door.
  4. Voeg hier de eieren, honing en gesmolten roomboter aan toe. Kneed dit tot het een goed deeg is.
  5. Maak bolletjes van dit deeg, duw deze plat op de bakplaat en garneer met 1 pecannoot.
  6. Bak de koekjes gaar in 12 à 15 minuten. Ze zijn goed als de randjes wat bruin beginnen te kleuren.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.