Pasta pesto salade

Bij het zomerse weer horen makkelijke, smakelijke gerechten, die niet te zwaar vallen. Deze pasta pesto salade met kip voldoet aan al deze eisen. Het fijne is dat je ook nog heerlijk kan varieren met alle groenten die je er doorheen doet. En als je teveel hebt gemaakt, neem je het de volgende dag gewoon mee naar je werk als lunch. Easy peasy 🙂

Wat heb je nodig voor een grote saladeschaal? (3 à 4 porties):

  • 150 gram pasta (ik gebruikte de erwtenpenne van Pedon)
  • 200 gram kipfilet
  • Paprikatrio
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 appel
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 3 el groene pesto
  • peper en zout

Hoe maak je deze pastasalade?

  1. Kook de pasta volgens verpakking en laat dit afkoelen
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan, tot ze mooi bruin zijn. Zet deze apart
  3. Halveer de cherrytomaatjes en snij de komkommer, appel en paprika’s in stukjes
  4. Snij de kip in stukjes, bak deze gaar met wat peper en zout.
  5. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een saladeschaal. Doe hier de groene pesto nog doorheen. Goed mixen zodat alle smaken lekker verdeeld zijn!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *