Pasta Bolognese

Op dinsdag is het bij ons vaak ‘pastadag’, omdat we dan hardlooptraining hebben. Vaak maak ik een grote pan met saus, waarvan we dan porties kunnen invriezen. Altijd handig voor dagen dat we geen zin of tijd hebben om te koken. Uit het recept voor deze bolognesesaus haal je ongeveer 5 à 6 porties, ligt er even aan of je een grote eter bent!

Wat heb je nodig voor de pastasaus?

  • 6 trostomaten
  • 1/2 courgette
  • 2 rode uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • blikje tomatenpuree
  • bakje gekleurde cherrytomaatjes
  • italiaanse kruiden
  • 300 gram gehakt
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze pastasaus?

  1. Snij de tomaten, courgette, rode ui en puntpaprika in kleine stukjes. Pers de teentjes knoflook. Doe dit alles met het blikje tomatenpuree in de blender en maal dit tot een dikke saus. Dit vindt de blender aan het begin niet zo leuk en je zal een paar keer moeten roeren. Het helpt om de tomaten als eerste in de blender te doen, dan pakt de blender snel dit vocht mee.
  2. Rul het gehakt in de wokpan, doe hier wat peper en zout bij. Als het gehakt gaar is, doe je de saus hierbij. Breng op smaak met italiaanse kruiden en laat de saus op laag vuur indikken. Halveer de cherrytomaatjes en doe deze door de saus heen.
  3. Serveer de saus met pasta naar keuze
  4. Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.