Paprikasoep

Dit soepje prepte ik laatst voor mijn nachtdiensten. Ik vind het fijn om ’s nachts iets warms te eten, omdat dit me helpt wakker te blijven, maar een volledige maaltijd vind ik altijd wat zwaar vallen. Dit is de reden dat ik vaak soepjes prep om mee te nemen. Ideaal voor ’s nachts, maar dit soepje doet het ook prima als lunch.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 5 tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • paar takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml bouillon

Hoe maak je deze soep?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de tomaten, puntpaprika’s, rode ui en courgette in grove stukken. Doe deze in een ovenschaal. Leg de verse basilicum hier bovenop en giet de eetlepel olijfolie hierover heen. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  3. Doe de bouillon met de groenten in een ruime pan en haal hier de staafmixer doorheen tot alles fijn gemalen is. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  4. Ik denk dat de soep ook lekker is met gehaktballetjes of een lepeltje crème fraiche. Het ligt er maar net aan hoe skinny je de soep houden wilt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.