Paprika stoofvlees

Stoofvlees maken is een aardig karweitje, want het kost echt wel wat tijd én geduld. Maar: als het eenmaal klaar is, dan heb je ook echt wat. Mals vlees, met veel smaak dankzij kruiden en de suddertijd… Daarnaast is het ook nog eens een ideale manier om meer groenten binnen te krijgen, want stoofvlees leent zich erg goed om met groenten samen te stoven! In deze stoofschotel zitten lekker wat groenten verwerkt, maar hij blijft ideaal om te serveren met bijvoorbeeld hutspot of boerenkool! Mjam!

Wat heb je nodig?

  • 750 gram runderriblappen
  • 4 paprika’s
  • 4 rode uien
  • 1 liter runderbouillon
  • 3 el goulashkruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout naar smaak
  • roomboter

Hoe maak je dit?

  1. Snij de paprika’s en de uien in stukjes. Dit mogen best wat grotere stukjes zijn.
  2. Snij de runderriblappen in blokjes. Bestrooi ze met de goulashkruiden en meng dit goed.
  3. Verhit roomboter in een sudderpan of hapjespan en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de tomatenpuree, het appelazijn en de bouillon toe en meng dit. Voeg hierna de paprika’s en de uien toe…
  4. Zet dit op een laag pitje en laat dit minimaal 4 uur stoven. Langer is overigens lekkerder, dus als het half kan… 😉 Mocht het nodig zijn, voeg dan rustig een beetje extra water toe, dit kan geen kwaad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.