Paastrifle

Met Pasen mag er sowieso een lekker toetje op tafel staan. Een toetje waarbij je even niet aan calorieen denkt – vandaar dat ze ook niet onder dit recept staan. Een toetje waarbij best wat chocolade met suiker mag worden gebruikt – vandaar dat ik dat ook gedaan heb. Een toetje die met veel mensen gedeeld kan worden – want zo’n klapstuk op tafel vraagt erom om gedeeld te worden! 🙂 Dus, ga aan de slag en enjoy!

Wat heb je nodig:

Voor de chocoladecakelaag:

  • 75 gram speltmeel
  • 25 gram cacao
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 60 gram honing
  • 1 ei
  • 40 ml melk
  • snufje zout
  • 1 flinke tl bakpoeder

Voor de griekse yoghurtlaag:

  • 400 ml griekse yoghurt 10%
  • 250 gram mascarpone
  • 25 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder

Voor de rood fruit laag:

  • 250 gram bosvruchten
  • scheutje water
  • 25 gram honing

Ter garnering:

  • 1 banaan
  • een flinke hand aardbeien
  • Paaseitjes naar keuze of een Eggbar
  • Whatever je lekker vindt 😉

Hoe maak je deze trifle?

  1. We gaan beginnen met het maken van de chocoladelaag. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Smelt de roomboter, en klop dit luchtig met het ei en de honing. Voeg hierna het speltmeel, cacao, zout en bakpoeder toe en mix dit goed door. Vervolgens voeg je de melk toe en meng je dit tot een egale massa. Doe het beslag in de cakevorm. Doe de cake 30 minuten in de oven en laat hem hierna goed afkoelen. Pas als de cake goed afgekoeld is, is-ie mooi stevig! Als de cake goed afgekoeld is, ga je de cake in kleine stukjes verkruimelen. Dit kan gewoon met je handen. Dit is nu je chocoladelaag.
  3. Voor de griekse yoghurtlaag meng je de griekse yoghurt met de mascarpone en de honing. Klop dit goed los.
  4. Voor de rood fruit laag doe je alle ingrediënten in de keukenmachine of de blender, en dit maal je tot een (bijna) egale massa!
  5. Snij de banaan in plakjes!
  6. Nu gaan we de trifle opbouwen. Zet plakjes banaan tegen de rand van de schaal (dit ziet er zo leuk uit) en maak achtereenvolgens laagjes van de chocoladecake, het rood fruit en het griekse yoghurt mengsel. Kijk even hoe je uitkomt en hoeveel je nodig hebt voor welke laag.
  7. Top de trifle af met aardbeien, paaseieren, chocolade of wat je ook lekker vindt 🙂
  8. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.