Overnight oats met gecaramelliseerde appel

Overnight oats zijn nog steeds mijn favoriete ontbijtje. Maar, nu het wat kouder wordt, vind ik het lekker om het te combineren met wat warms. Het geeft me net wat meer het ‘comfort food’ idee, en daar hou ik altijd wel van. Daarom besloot ik vorige week om mijn overnight oats eens met gecaramelliseerde appeltjes te maken. En dat was een succes!

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 300 ml magere yoghurt
  • 3 el havermout
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • Roomboter
  • Kneepje honing
  • Kaneel

Hoe maak je dit?

  1. De avond voordat je dit wilt gaan eten (jaja, overnight oats heten niet voor niets over-night oats) meng je de yoghurt met de havermout en zet je dit in de koelkast.
  2. De ochtend dat je van dit heerlijke ontbijtje wilt gaan genieten schil je de appel en snij je deze in kleine stukjes.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg klontje roomboter toe. Doe hier een klein scheutje water bij. Als de roomboter gesmolten is, voeg je de stukjes appel, een kneepje honing en lekker wat kaneel toe. Roerbak dit 3 minuutjes op laag vuur en voeg dan de rozijnen toe. Roerbak dit 2 minuutjes en laat de appeltjes een lekker goudbruin kleurtje krijgen.
  4. Schep de gecaramelliseerde appeltjes over je overnight oats heen en enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.