Ovenschotel met Hollandse groenten

Makkelijke maaltijden. Je kan er niet genoeg op je lijstje hebben toch? Het fijne aan ovenschotels vind ik dat je ze vooraf kan maken, en dan, wanneer het jou uitkomt, ze in de oven kan schuiven. Dus desnoods maak je deze ovenschotel ’s morgens al klaar, en dan hoef je hem na een lange werkdag alleen nog maar in de oven te schuiven! En ik waarschuw je: deze ovenschotel zit onwijs vol met groenten! 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram mais
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el barbecuesaus
  • 150 gram tartaargehakt

Hoe maak je deze ovenschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar. Snij alle groenten in stukjes of partjes. Je kan zelf bepalen hoe grof of fijn je dit hebben wilt, doe wat je lekker vindt 🙂
  3. Rul het tartaargehakt gaar en voeg alle groenten toe. Voeg ook de tomatenpuree en de barbecuesaus toe en meng het geheel goed. Verdeel dit mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  4. Doe de aardappelpartjes in een schaal en meng deze met de olijfolie, zodat alle aardappels ligt bedekt zijn. Verdeel de aardappelschijfjes over het groenten en gehaktmengsel. Je kan hier eventueel nog kruiden of geraspte kaas overheen doen.
  5. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie (zonder toevoeging van kaas)
494 kCal
Eiwit: 28 gram
Koolhydraten: 69 gram
Vezels: 11 gram
Vetten: 10 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.