Ovenschotel met bloemkoolpuree

Kennen jullie Sofie toevallig? Wij volgden elkaar al een tijdje op Instagram en afgelopen maart liepen we elkaar letterlijk tegen het lijf, tijdens de CPC in Den Haag. Achteraf gezien hadden we toen prima samen kunnen lopen, want Sofie finishte een minuutje eerder dan ik 😉 Hadden we onderweg nog wat te bespreken gehad, over onze voorliefde voor hardlopen en gezonde voeding! En vanuit deze voorliefde deel ik vandaag een receptje van Sofie op mijn blog, namelijk een overschotel met bloemkoolpuree! 

Wat heb je nodig voor 2 porties?

 • 500gr spinazie
 • 500gr champignons
 • 400gr kipfilet
 • 125g zure room
 • 1 bloemkool
 • kruiden naar keuze zoals bv. nootmuskaat, peper, curry, pilipili, look, zout

Hoe maak je deze ovenschotel?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschotel klaar.
 2. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze goed gaar in kokend water. Giet deze af, voeg wat zure room toe en pureer dit met een staafmixer. Je kan hier kruiden als nootmuskaat of zout aan toevoegen.
 3. Snij de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een pan met kruiden naar keuze
 4. Snij de champignons in schijfjes en bak deze in de wokpan. Als ze gaar zijn, verdeel je deze over de bodem van de ovenschaal.
 5. Doe de spinazie in de wokpan en laat dit gaar worden. Voeg hier de kipblokjes aan toe, doe er wat zure room bij en roer dit goed door. Verdeel dit over de champignons. Verdeel hier de bloemkoolpuree overheen en duw dit goed aan, zodat je een mooie ovenschotel hebt.
 6. Doe dit 20 minuutjes in de oven. Je kan eventueel nog wat paneermeel of kaas op de bloemkoolpuree doen, zodat je een krokantere korst krijgt!

Meer van Sofie? Check dan haar site: dietistevanparijssofie.com of volg haar op Instagram (leuk, want Sofie traint voor de marathon van Amsterdam!): www.instagram.com/healthy.fie


Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.