Orange chicken bites

Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden; kip met sinaasappel. Ik maak regelmatig iets waar ik deze smaken in samen laat komen. Mijn vriend is dol op kip, dus die gaat maar wat graag mee in alle variaties die ik maak. Deze krokante kip met sinaasappelsaus was een van de betere try-outs, dus vandaar dat ie op mijn blog mag 😉

Wat heb je nodig?

Voor de krokante kip:

  • 2 kipfilets
  • 1 geklutst ei
  • Kommetje speltmeel
  • Kommetje paneermeel

Voor de sinaasappelsaus:

  • 100 ml sinaasappelsap
  • 50 gram honing
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl sambal
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 70 ml + 1 el water
  • 1 el maizena

Hoe maak je dit?

  1. Pak de kipfilets en maak deze (als dit nodig is) schoon. Leg er een folietje overheen en sla ze wat platter (bijvoorbeeld met een steelpan of een deegroller).
  2. Haal de kipfilet door het speltmeel, dan hoor het geklutste ei en dan door de paneermeel, zodat de kippetjes mooi gepaneerd zijn. Leg ze even in de koelkast.
  3. Nu gaan we de saus maken. Doe het sinaasappelsap met de honing, sambal, citroenrasp, sojasaus en het gemberpoeder in een pannetje. Roer dit goed door. Zet op het vuur en verwarm dit al roerend.
  4. Meng 1 el water met 1 el maizena tot je een papje hebt. Voeg dit toe aan het sinaasappelsapmengsel en blijf dit roeren tot het een dikkere saus wordt. Haal deze van het vuur af en zet even aan de kant.
  5. Verhit olie of roomboter in een koekenpan en bak hier de kipfilets in. Serveer met de sinaasappelsaus.
  6. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.