Open appelflapjes

Als iets past bij dit weer en de decembermaand, zijn het wel appelflappen. Ik word daar nog gelukkiger van dan van oliebollen! Maar die standaard flap, die vind ik een beetje saai. Dus waarom niet wat ‘outside the box’ denken en er gewoon een andere variant op maken? Dus bij deze: open appelflapjes. Superleuk om te serveren, want het oog wil ook wat 🙂

Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)

  • 8 vellen bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 1 losgeklopt ei
  • amandelschaafsel

Hoe maak je deze appelflapjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Schil de appels (of niet) en snij deze in kleine blokjes. Doe ze met de rozijnen, het kaneel en de honing in een beslagkom en meng dit met elkaar.
  3. Pak een vel bladerdeeg en vul deze diagonaal met de vulling. Vouw de andere punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar.
  4. Smeer het niet bedekte bladerdeeg in met wat losgeklopt ei, strooi hier amandelschaafsel over heen en leg hem op de bakplaat.
  5. Bak ze af in 20 minuutjes!
  6. Warm het lekkerst, maar koud zijn ze ook superlekker. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.