Oosterse kip met sesamzaadjes

Deze kip! Enkele maanden geleden was dit het eerste recept wat ik maakte in mijn nieuwe huis/ Ik had alle spullen uitgepakt, de keuken ingedeeld en ik had zóveel zin om weer een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd te maken! En iets met kip, dat is gewoon altijd een goed idee wat mij betreft 🙂 De boyfriend keurde dit recept ook goed, dus het heeft hier inmiddels al vaker op tafel gestaan!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gr kipdijfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 125 gram tauge
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • 1 el maizena
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • snufje chilipoeder
  • Sap van 1/2 citroen
  • 125 ml water
  • 2 el sesamzaadjes

Hoe maak je dit recept?

  1. Snij de kipdijfilet in blokjes. Snij de rode ui, gele paprika en de prei in stukjes en ringetjes. Zet dit even apart
  2. Doe de kip in een schaaltje en strooi hier de maizena overheen. Verdeel dit goed. Verhit wat olie in een pan en bak de kip hier goudbruin in. Haal ze uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
  3. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pak een steelpannetje en doe hier het sojasaus, de honing, het chilipoeder, het gemberpoeder, het citroensap en het water in. Breng dit al roerend aan de kook, tot het iets gaat indikken.
  5. Doe de groenten met de kip in een wokpan en voeg de saus hier aan toe. Wok dit goed, tot je een kleverig kipmengsel hebt.
  6. Doe de rijst in 2 kommetjes, verdeel hier de kip overheen en bestrooi dit met sesamzaadjes.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.