Ontbijtkoek

Ik koop vrijwel nooit ontbijtkoek, al was ik er in mijn pre-marathon periode dol op. Ik vind dat er namelijk veel te veel suiker in zit. Nu heb ik zelf een ontbijtkoek gemaakt, die gemaakt is zonder geraffineerde suikers! Allicht een beetje meer verantwoord! 🙂

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermeel
  • 50 gram havermout
  • 100 gram appelstroop
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 el koek- of speculaaskruiden
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • Handje amandelschaafsel

Hoe maak je deze ontbijtkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Meng het meel, de havermout, kruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en vanillepoeder in een beslagkom.
  3. Voeg hierna de eieren, melk en appelstroop toe. Mix dit goed. Het kan even duren voordat de appelstroop opgelost is. En ik moet zeggen: het is ook best lekker als er wat kleine klontjes stroop in blijven zitten!
  4. Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met het amandelschaafsel en bak ongeveer 35 à 40 minuten, totdat de ontbijtkoek mooi bruin is!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.