Notengranola

Ik eet ongeveer 9 van de 10x ’s morgens een bakje kwark. Gewoonweg omdat ik mezelf te weinig tijd gun om iets uitgebreiders te maken. Het is dat ik af en toe nog wat ontbijtrecepten hier wil posten, anders zou ik echt geen variatie aanbrengen in mijn ontbijtjes. Ik vind het fijn om door mijn kwark wat fruit en granola te doen. Gelukkig valt er met granola goed te variëren! Voor de afwisseling heb ik deze fijne notengranola gemaakt! Lekker!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havervlokken
  • 30 gram pecannoten
  • 15 gram hazelnoten
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 10 gram honing
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de pecannoten en hazelnoten in kleine stukjes. Meng deze met de havervlokken en het amandelschaafsel. Roer door dit mengsel de gesmolten kokosolie, de honing en de kruiden.
  3. Doe dit in de oven en bak in 15 à 20 minuten goudbruin en knapperig. Check om de 5 minuten even hoe het gaat en schep de granola dan om.
  4. Laat de granola goed afkoelen en doe hier dan de rozijnen doorheen. Bewaar dit in een luchtdichte bus.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *