Notencupcakes

In mijn kast met bakspullen (ja ja, ik heb een kast die helemaal vol ligt met bakspullen!) vond ik deze schattige cupcake vormpjes, die ik ooit bij de Flying Tiger gescoord heb! Ik kon het niet laten om ze weer terug te leggen in de kast, dus ben ik aan de slag gegaan met notencupcakes: een zacht, zoet cakeje, met een fijne bite door de noten die toegevoegd zijn.

Wat heb je nodig (voor 10 cupcakes):

  • 100 gram speltmeel of havermeel
  • 100 gram noten naar keuze (ik heb 50/50 amandelen en hazelnoten gebruikt)
  • 25 gram honing
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

How to make this cupcake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Hou een paar nootjes achter, hak de rest fijn in de keukenmachine (hoeft niet helemaal tot meel, maar wel in fijne stukjes)
  3. Meng in een kom het meel, de bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en de gehakte nootjes door elkaar. 
  4. Roer hier het ei, de honing, de melk en de gesmolten roomboter doorheen.
  5. Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en versier ze met de nootjes die je achter de hand gehouden hebt.
  6. Bak de cupcakes in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze hierna even goed afkoelen (worden ze steviger van)
  7. Smullen maar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *