No bake cheesecake

Eerder deze week postte ik een foto van dit taartje op Instagram en toen stroomden de reacties binnen! Nu moet ik zeggen: hij ziet er ook wel erg eetbaar uit. Is ie gezond? Mwah, it depends… Hij is gemaakt van pure ingrediënten en zonder geraffineerde suikers. Maar wel erg hoog in calorieën, dus het is geen taartje voor iedere dag. Maar in het weekend een stukje: yes please! 🙂

Wat heb je nodig voor deze beauty?

  • 60 gram koekjes (ik gebruikte speltbiscuits van de biowinkel)
  • 60 gram gemengde noten
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram zuivelspread light
  • 50 gram honing
  • 125 gram frambozen
  • snuf vanillepoeder
  • fruit naar keuze om bij/op de taart te serveren
  • een springvorm met doorsnede 20 cm

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Doe de noten en koeken samen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg hier 25 gram gesmolten kokosolie aan toe en maal tot dit goed gemengd is.
  3. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast en laat dit 30 minuten staan.
  4. Meng in een kom de mascarpone, zuivelspread, honing en het vanillepoeder. Verdeel de massa over 2 kommen.
  5. Voor kom 1: roer hier 25 gram gesmolten kokosolie doorheen. Doe deze laag op de bodem en zet terug in de koelkast.
  6. Voor kom 2: doe de inhoud hiervan met de frambozen en de overige kokosolie in de keukenmachine en maal dit tot de frambozen goed vermengd zijn. Doe deze laag op de andere cheesecakelaag.
  7. Laat de taart minstens 4 uur in de koelkast staan.
  8. Je kan hem mooi serveren met fruit on top. Of met slagroom. Of met allebei! Mmm 🙂
  9. Tip: mocht je de taart niet direct willen eten, of vooraf willen maken: je kan hem prima in de vriezer bewaren. Haal hem er dan wel op tijd uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.