Nectarine mousse

Vorige week kwam mijn lieve nichtje Leonie een weekendje logeren. Leonie vond het leuk om een receptje te maken voor mijn blog, dus zijn wij samen de keuken in gedoken. Leonie kwam op het idee om een toetje te maken met geel fruit. We zijn samen eens gaan zitten voor een goede brainstorm (met een lekkere smoothie erbij) en kwamen er uiteindelijk op dat we nectarine mousse gingen maken. En omdat het toetje erg lekker was (maar wel wat machtig), is het zeker de moeite waard om hier met jullie te delen!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 125 ml slagroom
  • 100 gram zuivelspread light
  • 10 gram honing
  • 2x nectarine
  • Granola of verkruimelde koekjes
  • 1 passievrucht
  • Eventueel ter garnering: nootjes, chocolade, kokos, extra stukjes fruit: denk creatief!

Hoe maak je dit toetje?

  1. Klop de slagroom stijf met de honing. Mix hier de zuivelspread doorheen, zodat je een mooie mousse krijgt.
  2. Schil de nectarines en snij deze in stukjes. Maal ze tot moes met een staafmixer of in de blender. Roer deze moes door de mousse heen, zodat je nectarinemousse krijgt. (Moes+Mousse=Mousse haha)
  3. Pak 4 kommetjes of leuke weckpotjes en doe op de bodem wat granola of verkruimelde koekjes. Schep hier de mousse overheen. Garneer met wat passievrucht en de toppings waar je zelf voor gekozen hebt. In ons geval waren dat stukjes nectarine, amandelen en chocolade 🙂
  4. Zet de toetjes een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.