Nasi

Zoals ik al eerder ergens beschreef, vind ik het een leuke uitdaging om mijn eten te maken zonder pakjes en zakjes, maar door zelf te kruiden en te proeven. Vorig jaar was ik op vakantie op Bali, waar ik bijna dagelijks nasi at. Daarom werd het een mooie uitdaging om een nasi te maken die qua smaak in de buurt kwam van de heerlijke nasi daar. En dat is me gelukkig aardig gelukt!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram nasigroenten
  • 1 ei
  • 40 gram cashewnoten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 tl sambal
  • 1 tl trassi
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 koriander

Hoe maak je de nasi?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Bak de cashewnootjes in een wokpan zonder olie, tot ze mooi donker zijn. Zet deze op zij.
  3. Roerbak het ei, zodat je kleine stukjes ei krijgt. Zet ook deze op zij.
  4. Pak de wokpan en bak de kip. Voeg hier de trassi, sojasaus, honing, sambal en de kruiden aan toe. Voeg hierna de groentenmix en de stukjes ei aan toe. Meng dit goed met elkaar. Voeg hierna de gekookte rijst toe.
  5. Bij het serveren strooi je de cashewnoten over de nasi heen. Serveer verder naar wens met kroepoek, satesaus, loempia’s, komkommer, atjar, gebakken ei of wat je maar lekker vindt. Wees creatief, dat komt je maaltijden vaak ten goede!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *