Nacho ovenschotel

Natuurlijk zijn nacho’s niet het toppunt van gezonde voeding, maar toch durf ik te beweren dat deze ovenschotel niet echt ongezond te noemen is! Vol met groenten en top hem vooral af met toppings naar keuze! Smullen maar 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 paprika’s, kleur naar keuze
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • nacho’s, zoveel of zo weinig als je wilt 🙂
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • Salade; wat je maar lekker vindt. Ik koos voor simpel ijsbergsla met cherrytomaatjes
  • Toppings naar keuze: liet ik achterwege, maar ga vooral los met creme fraiche, kaas of guacemole

Hoe maak je deze ovenschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de rode ui en paprika’s in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook
  3. Doe wat olijfolie in een pan, doe hier de rode ui en het knoflook in en wok dit even goed. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit. Hierna voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de paprikablokjes toe en laat dit even goed koken, zodat het wat indampt.
  4. Pak een schaaltje en doe hier de saus in. Doe hier nacho’s overheen. Mocht je kaas willen: strooi dit er nu overheen en zet dit 15 minuten in de oven.
  5. Voeg hierna nog salade en/of toppings naar keuze toe en eet smakelijk!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.