Morgen is vandaag….

De doorgewinterde musical liefhebben zal bovenstaande titel vast herkennen. Ik quote hem namelijk uit Soldaat van Oranje ;). En dat is dan direct ook de enige overeenkomst die er is tussen deze musical en deze blog, maar dat terzijde. Eerder schreef ik een blog, met de titel ‘Morgen wordt een goede dag’, over keer op keer jezelf beloven dat je mórgen gaat beginnen, dat mórgen een goede dag wordt. De laatste week moet ik hier eigenlijk steeds weer een beetje aan denken…

Ik schreef in die blog namelijk hoe morgen de dag van de belofte was. Dat ik mórgen gezond zou gaan eten. Dat ik mórgen weer zou gaan sporten. En als het mórgen toch niet lukte, dan beloofde ik mijzelf een nieuwe morgen. Telkens weer opnieuw. Morgen werd uiteindelijk overmorgen, volgende week, volgende maand…

Mezelf beloven dat ik morgen er echt iets aan ga doen, dat is uitstelgedrag.

We zijn alweer over de helft van november, en december komt eraan. Een maand die vol zit met lekker eten. En hier maak je zelf je keuzes in. Het is niet voor niets, dat veel mensen op 1 januari weer beginnen met lijnen. Zo kunnen ze in december volop genieten van gevulde speculaas, pepernoten, gourmetten en oliebollen. En ik wil helemaal niet zeggen dat daar iets mis mee is. Die feestdagen zijn er om te genieten. Gezelligheid met familie en vrienden. En dan is er echt niets mis mee als hier een paar wijntjes en hapjes bij komen kijken. Het hoort bij de decembermaand, en dit maakt deels ook waarom we er zo dol op zijn.

Maar jezelf morgen beloven, of jezelf 1 januari beloven… het is simpelweg uitstelgedrag.

Maak van morgen eens vandaag. Maak van 1 januari vandaag. Iedere stap die jij nu neemt om aan je gezondheid te werken, is er één. Het hoeft niet perfect te zijn. De dag is niet verloren, omdat je ontbijtje niet perfect was, of omdat je een koekje nam tussendoor in plaats van een stukje fruit.

Durf vandaag te besluiten om voor jezelf te kiezen, in plaats van dit door te schuiven naar morgen. Kiezen voor morgen, is misschien makkelijk. Maar kiezen voor vandaag, is kiezen voor jezelf. Maak van morgen vandaag. Kies er nu voor om vanavond een kopje thee te nemen, in plaats van warme chocolademelk. Maak een fruitsalade, in plaats van een koekje te nemen. Ga een stukje wandelen, in plaats van op de bank hangen.

Durf van morgen vandaag te maken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.