Mini saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes… Ik kan me nog herinneren dat ze mijn lievelingssnack waren op de middelbare school. Gezien mijn overgewicht was dit misschien niet de allerslimste keuze, al maakte ik me daar toen niet zo druk om (of op een andere manier druk om). Sinds ik gezonder ben gaan leven, heb ik eigenlijk geen saucijzenbroodjes meer op. Wel eens voor de gein gekeken hoe lang de ingredientenlijst is? Nou, ik kan je vertellen: je schrikt ervan. 

En Petra? Ga je dan nu toch een recept voor saucijzenbroodjes plaatsen? Ja, dat ga ik. Zelfgemaakt, met een minder lange ingrediëntenlijst. Ja, het blijven saucijzenbroodjes, dus ze blijven vet, en ik zal je niet aanraden om ze dagelijks te eten. Maar een keertje genieten, ze maken als hapje voor zaterdagavond of voor kerst? Why not. Je lichaam krijgt in ieder geval geen hele rare voedingsstoffen binnen. Omdat je ze zelf maakt, weet je namelijk precies wat erin zit!

Wat heb je nodig voor 10 mini saucijzen?

  • 5 vellen bladerdeeg
  • 150 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl sojasaus
  • 1/2 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl koriander
  • Beetje sesamzaad

Hoe maak je deze mini saucijzen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de vellen in de lengte doormidden
  3. Meng het gehakt, met de helft van het ei (de andere helft zet je even opzij), het paneermeel, de sojasaus, de sambal, het geperste teentje knoflook en de koriander. Mocht je het toch nog iets te nat vinden, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  4. Leg een beertje van het gehaktmengsel in een vel bladerdeeg, zodat je het kan dichtvouwen (en je een ‘gevuld vierkant’ krijgt). De randjes kan je dichtduwen met een vork, dit zorgt er (hopelijk) voor dat de saucijzen tijdens het bakken mooi dichtblijven.
  5. Bestrijk de saucijzen met het overige ei en strooi er wat sesamzaad overheen. Bak ze in 20 à 25 minuten gaar.
  6. Eet smakelijk!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.