Mini kokosmakronen

Al een tijdje stonden kokosmakronen op mijn lijstje om te maken, maar het kwam er maar niet van. Totdat ik een open blikje gecondenseerde kokosmelk in mijn koelkast had staan, en daar toch iets mee moest, want weggooien is ook zo zonde! Dus… Het werden kokosmakronen. De meest easy koekjes die ik ooit gemaakt heb trouwens!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram kokosrasp
  • 150 gram gecondenseerde kokosmelk (uit een blikje)
  • eventueel chocolade als topping

Hoe maak je deze kokosmakronen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de kokosrasp en de gecondenseerde kokosmelk in een beslagkom en meng dit goed, tot je een plakkerig geheel krijgt. Maak met je handen kleine balletjes en duw deze plat op de bakplaat (of gebruik en mini ijsschep!).
  3. Bak de kokosmakronen gaar in 10 à 12 minuten. Let op dat ze niet te bruin worden!
  4. Laat ze afkoelen en versier eventueel met gesmolten chocolade!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.