Mini hamburgers

Geen idee waarom, maar zodra iets ‘mini’ heet, vind ik het een stuk leuker. Mini taartjes, mini cupcakes, mini sandwiches. Alles mini. Komt vast omdat ik zelf ook een mini-meisje ben, met mijn 1.68m. Anyway, ik ging zelf hamburgers maken. En eigenlijk kwam het idee om mini hamburgers te maken toen pas, want eh… ik heb 2 hamburger stekers, maar ik kon degene voor de ‘normale’ hamburgers niet vinden. Dus maakte ik er maar mini hamburgers van. Stiekem net zo leuk!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 mini hamburgers (ik denk 3 grote burgers)

  • 300 gram gehakt (ik gebruikte half-om-half gehakt)
  • 1 ei
  • 1 el teriyakisaus (ketjap of sojasaus kan ook)
  • 1 tl shoarmakruiden
  • 1 tl uipoeder
  • 40 gram paneermeel (kan je ook vervangen door havermeel)
  • Eventueel: broodjes om ze op te doen + garnering voor de broodjes

Hoe maak je deze burgers?

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed tot een grote bal. Is het nog iets te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke stukken en maak hier burgers van.
  3. Zet de burgers even een halfuurtje in de koelkast.
  4. Verwarm wat olie of roomboter in een pan en bak de hamburgers goed gaar.
  5. Serveer op een broodje. Los zijn ze natuurlijk ook lekker. Of als onderdeel van wat tapashapjes!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *