Minestronesoep met spekjes

Dat ik dol ben op soepjes, dat is volgens mij geen geheim meer. Zeker de afgelopen wintermaanden, heb ik veel soeprecepten online gezet. Ik ben dol op soepjes als lunch; lekker met een broodje of een cracker erbij, maar goed gevulde maaltijdsoepen, vind ik ook erg lekker! Deze minestronesoep, met spekjes, lekker veel groenten en fusilli, valt zeker in de laatste categorie! Super lekker!

Wat heb je nodig?

  • 1 liter groentenbouillon
  • 750 ml passata
  • 200 gram spekreepjes
  • 100 gram fusilli
  • 2 rode uien
  • 200 gram wortels
  • 1/2 courgette
  • 3 paprika’s
  • 2 aardappels
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Schil de aardappels en groenten en snij deze allemaal in fijne stukjes.
  2. Doe de bouillon met de passata in een soeppan en voeg hier de kruiden aan toe. Roer dit goed door, zodat je een gemengde bouillonsoep krijgt.
  3. Wok de spekjes gaar.
  4. Doe de gesneden groenten, de fusilli en de spekjes in de pan, laat deze lekker een uurtje zachtjes pruttelen. De soep zal door de aardappelstukjes en de fusilli iets meer gaan binden, dat maakt de soep alleen maar lekkerder.
  5. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe!
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.