Mijn 5 leukste hardloopherinneringen (tot nu toe!)

Ik zal heus niet gaan beweren dat ik een erg imposante hardloopcarriere heb. Ik bedoel: ik heet geen Dafne Schippers of Eliud Kipchoge. Ik loop omdat ik het leuk vind, niet omdat ik de snelste ben. Maar… op de avond na de marathon van Rotterdam (daar waar ik mijn eerste marathon liep, 2 jaar geleden!), blik ik graag even terug op mijn meest toffe hardloopherinneringen. Ik kan hier uren over kletsen, dus ik heb mijn 5 favorieten genomen. In willekeurige volgorde trouwens! 🙂

– De marathon van Berlijn
Als ik aan Berlijn terugdenk, verschijnt er weer een glimlach op mijn gezicht. Want oh, wat heb ik van die marathon genoten. Dit was de marathon die ik wilde lopen. Ik deed hiervoor de marathon in Rotterdam, en daar heb ik niet van kunnen genieten. Dus in Berlijn wilde ik genieten. En, als het zou lukken, zou een PR lopen ook wel leuk zijn. Genoten heb ik zeker: echt zwaar kreeg ik het pas rond kilometer 37 en ik haalde bijna een kwartier van mijn PR af 🙂 Mocht je het leuk vinden: mijn Berlijnverhaal lees je hier!

– De Elfsteden Estafette: Picture this: je plaatst een oproepje op Instagram; binnen een uur heb je 12 enthousiaste meiden bij elkaar; en 8 maanden later loop je binnen 24 uur met elkaar de Elfstedentocht in estafette! Wát een belevenis was dit zeg! Deze meiden hebben stuk voor stuk een plekje in mijn hart gekregen en deze herinnering is echt een van de meest toffe hardloopherinneringen die ik heb! Een verslag kan je hier lezen.

– De Damloop by night – In 2016 was het eerste event waar ik aan meedeed ‘de Damloop by Night’. Via internet kocht ik 2 tickets, zodat Bjorn ook kon lopen. Vanaf dat moment heetten wij Kitty en Marjan. En zo liepen wij die avond door het mooi verlichte Zaandam. Ik heb genoten. Iedere kilometer. Ik wist niet dat ik die snelheid in me had. En Zaandam was zo mooi verlicht. En er stonden zoveel mensen langs de kant in Zaandam. En de sfeer was zo tof. Ik dacht dat ik vloog. Ik wilde onder de 50 minuten lopen en ik liep 44.50. Zaandam gaf mij letterlijk vleugels. Leuk detail: Bjorn werd als Kitty, met een tijd van 33-nog-wat, toch nog mooi 6e bij de vrouwen 😉

– Halve Marathon van Barcelona – Firsts are the best! Letterlijk en figuurlijk trouwens! Op 14 februari 2017 liep ik mijn eerste halve marathon, in het mooie Barcelona! Sindsdien ben ik verkocht aan deze afstand en is het echt mijn lievelings. Barcelona was mooi en ik verraste mezelf enorm met mijn eigen kunnen. Zo erg, dat mijn tijd van Barcelona nog steeds staat als mijn PR. Misschien moet ik maar weer een keertje naar Barcelona toe 😉

– De halve marathon van Disney – Toen ik hoorde van dit event; wist ik dat ik deze moest gaan lopen. Ik besloot dat dit mijn eerste halve marathon zou gaan worden. Het liep iets anders; want de eerste liep ik uiteindelijk een halfjaar daarvoor al in Barcelona. Maar dat maakte Disney er niet minder tof op. Ik was geblesseerd; maar Disney zou ik hoe dan ook gaan lopen had ik besloten. Het werd een afwisseling tussen hardlopen en wandelen, maar dan nog… Disney was awesome. Ooit kom ik hier terug. Tot dan hebben we gelukkig de foto’s (en verhalen) nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.