Mexicaanse tomatensoep

Een jaartje geleden ongeveer ontdekte ik mijn liefde voor mais. Ik ontdekte dat ik het heerlijk vond om mais toe te voegen aan gerechten; de crispy bite met de zoetige smaak bleek bij veel recepten een smaakvolle toevoeging te zijn. En zo maakte ik inmiddels veel recepten waarin ik mais verwerkte. Maar nog nooit soep! Omdat ik wat andere restjes had liggen, besloot ik hier een lekker soepje van te maken; en zo ontstond deze lekkere mexicaanse tomatensoep!

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo tomaten
  • 3 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram soepballetjes
  • 2 el tacokruiden
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram mais
  • handje krulvermicelli

Hoe maak je deze soep?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier in een ovenschaal.
  2. Snij de tomaten, paprika’s en rode ui in parten en doe deze met de tenen knoflook in de ovenschaal. Voeg hier 1 el olijfolie en 1 el tacokruiden aan toe en meng dit goed. Zet dit 20 minuten in de oven.
  3. Pak een soeppan en doe hier de groentebouillon in. Voeg de groenten uit de oven toe en haal hier de staafmixer doorheen. Pureer het niet tΓ© enthousiast; er mogen best wat stukjes in blijven zitten. Doe hier nog 1 el tacokruiden doorheen en roer dit goed door.
  4. Voeg de soepballetjes, mais en vermicelli toe en laat dit zachtjes pruttelen tot je een mooi dik soepje hebt!
  5. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.