Mexicaanse kipbites

Een van mijn favoriete recepten van mijn site zijn deze nacho’s met pulled chicken. En als je nu zowel kip als nacho’s overhebt, moet je hier natuurlijk iets mee. Want weggooien is zonde en foodwaste is stom! Met deze restjes maakte ik heerlijk kruidige, Mexicaanse kipbites. Noem het spicy kipnuggets, maar dan zonder al teveel ingredienten, en bereid in de oven, dus zonder onnodig vet! Mjam! Lekker bij je avondeten, maar ook op een wrap. En de volgende dag ook prima koud te eten trouwens!

Wat heb je nodig?

  • 1 kipfilet van 200 gram
  • 60 gram nacho’s
  • 2 el tacokruiden
  • 1 geklutst ei
  • schaaltje speltmeel

Hoe maak je deze kipbites?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier op de bakplaat.
  2. Snij de kipfilet in partjes.
  3. Maal de nacho’s fijn. Dit kan je doen door ze in de keukenmachine te doen, maar je kan ze ook in een plastic zakje doen en hier dan met de deegroller overheen rollen! Doe de fijngemalen nacho’s in een schaaltje en voeg hier de tacokruiden aan toe. Roer dit goed door.
  4. Pak 2 andere schaaltjes. In de een doe je het speltmeel, in de ander kluts je je ei.
  5. De kipstukjes gaan we eerst door de speltmeel heen halen, dan door het geklutste ei en dan door de nacho’s. Op deze manier ontstaat er straks een heerlijk krokant laagje.
  6. Leg de kipstukjes op de bakplaat en doe deze voor 20 minuten in de oven.
  7. Serveer de bites met chilisaus 😉
  8. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.