Mango kwarktaart

Een taartje die vrij makkelijk te maken is, heerlijk smaakt en er ook erg fijn uit ziet. Dit taartje is een echte winner. Kan je prima mee aankomen op feestjes en partijen. En je staat er maar eventjes voor in de keuken. Handig toch?

Wat heb je nodig voor dit taartje? (doorsnede 18 cm)

  • 100 gram speltmeel
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 500 gram magere kwark
  • 100 gram mascarpone
  • 3 el honing
  • 100 gram mango
  • 5 blaadjes gelatine

Hoe maak je dit taartje?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de speltmeel, roomboter, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en het zout in een kom. Kneed hier een deeg van en doe dit in de bakvorm. Bak de bodem in 15 minuutjes gaar. Laat goed afkoelen.
  3. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water
  4. Pureer de mango met een staafmixer
  5. Meng de magere kwark met de mascarpone, honing en de mango. Hou 2 eetlepels mango achter de hand, deze gebruik je straks voor de topping.
  6. Doe 2 eetlepels water in een pannetje, knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Zet op het vuur en roer dit door tot de gelatine opgelost is. Meng het gelatinemengsel door het kwarkmengsel. Doe het kwarkmengsel op de bodem.
  7. De overige mango druppel je over het kwarkmengsel heen. Met een sateprikker roer je hier doorheen. Er zal een mooie swirl ontstaan.
  8. Zet in de koelkast en laat hem minstens 6 uur staan voordat je hem aansnijdt!

Dit recept is voor een springvorm van 18 cm doorsnede. Mocht je dit taartje in een grotere vorm willen maken, doe je de ingrediënten maal het volgende aantal:

20 cm: x1.25 – 22 cm: x1.5- 24 cm: x1.75 – 26 cm: x2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.