Mais courgette burgers

Ein-de-lijk: het is zover: een Meatless Monday op Petra Runs. Liefde voor de diertjes. En een dagje geen vlees, dat is geen verkeerd idee. En niet alleen voor de diertjes, maar ook voor de wereld, het milieu en je eigen lichaam. Deze mais courgette burgers zijn in ieder geval een fijne vervanging voor jouw hamburgers én een fijne manier om wat extra groenten binnen te krijgen!

Wat heb je nodig voor 4 burgertjes?

  • 1/2 courgette
  • 80 gram mais
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 20 ml olijfolie

Hoe maak je deze burgers?

  1. Rasp de courgette. Doe dit in een droge theedoek en wring dit uit.
  2. Doe de havermout in de keukenmachine en maal dit fijn, tot je havermeel krijgt. Voeg de mais en het ei toe en mix dit met elkaar. De mais hoeft niet helemaal fijngemalen te worden.
  3. Doe alle ingredienten, behalve de olijfolie, in een kom en meng dit. Is het nog iets te nat? Voeg dan wat extra havermeel toe. Te droog? Een scheutje melk erbij wil helpen!
  4. Verhit een pan en doe hier de olijfolie in. Maak 4 hoopjes van het beslag en duw dit langzaam plat. Laat op laag vuur garen. Draai voorzichtig en bak de burgers aan beide kanten gaar.
  5. Eet smakelijk

Voedingswaarden per burger:
180 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 8 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *