Love cake

Als ik eerlijk ben, stond deze cake al gepland voor Valentijnsdag. Ja, en we zijn nu 2 maanden verder. Waar is het mis gegaan, zal je je afvragen? Nou, ik wilde hem met een rood hart maken. En aangezien ik dit graag op een natuurlijke wijze wilde kleuren, ging ik aan de slag met bietensap. Maar helaas, na de 2e keer bakken was alle kleur weg. Ik was zo ontmoedigd, dat ik dit hele idee vervolgens ergens achterin de kast heb gelegd. Tot een paar weken geleden, toen deed ik een tweede poging. Dit maal met een chocoladehart, want cacao kleurt ietsje sterker. En, als ik zo eerlijk mag zijn: ik vind hem goed gelukt. Ik neem je mee in het bakproces van deze leuke cake!

Wat heb je nodig?

Voor de chocoladecake:

  • 150 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 125 gram honing
  • 2 eieren
  • 80 ml melk
  • 2 el kokosrasp
  • 50 gram cacao
  • snufje zout
  • 3 tl bakpoeder

Voor de vanillecake:

  • 175 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 125 gram honing
  • 2 eieren
  • 80 ml melk
  • 2 el kokosrasp
  • rasp van 1/2 citroen
  • snufje zout
  • 3 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cake?

  1. We gaan eerst aan de slag met de chocoladecake, zodat je hier straks de hartjes uit kan halen. Bekleed een bakvorm (het liefst een brownievorm – in ieder geval geen cakevorm, want je wilt niet dat de cake heel hoog wordt, dit maakt het namelijk lastig om de hartjes er uit te steken) met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Smelt de roomboter en klop dit luchting met de eieren en de honing. Voeg hierna het speltmeel, citroenrasp, cacaopoeder, kokosrasp, zout en bakpoeder toe en mix dit goed door. Als laatste voeg je de melk toe en meng je dit tot je een egale massa hebt. Doe dit in je bakvorm. Bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten. Prik er even met een sateprikker in om te zien of hij goed gaar is.
  3. Laat de cake helemaal afkoelen. Pak dan een hartjes uitsteekvorm en steek hartjes uit de chocoladecake. Leg deze hartjes even aan de kant.
  4. We gaan nu de vanillecake maken. Smelt de roomboter en klop deze luchtig met de eieren en de honing. Voeg hierna het speltmeel, citroenrasp, kokosrasp, zout, en bakpoeder toe en mix dit goed door. Vervolgens voeg je de melk toe en meng je dit tot een egale massa.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe hier een dun laagje beslag in. In dit dunne laagje beslag zet je de hartjes neer, in een rij, over de lengte van de cakevorm. Als alle hartjes een plekje hebben, doe je hier voorzichtig de rest van het beslag overheen.
  6. Doe de cake 60 à 70 minuten in de oven en laat hem hierna goed afkoelen. Als je plakjes gaat snijden, zul je zien dat er opeens een leuk hartje opduikt!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *