Loempia’s

Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Of smaakloos. Het ligt er alleen even aan hoe je iets klaar maakt! Zo zijn deze loempia’s een gezondere variant van de loempia’s die je normaal bij het kraampje van de vietnamees kan krijgen, maar zeker niet minder lekker. En ook nog makkelijk te maken!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • Loempiavellen (ik gebruik de vellen uit de vriezer van de AH, tyj spring roll pastry)
  • 400 gram groenten naar keuze
  • 150 gram kip
  • 1 el sojasaus
  • 1 losgeklopt ei
  • Chilisaus en/of sambal

Hoe maak je deze loempia’s?

  1. Haal de loempiavellen 45 minuten voor gebruik uit de vriezer. Haal ze uit de verpakking en bedek ze met een natte theedoek (zo werkt het in ieder geval voor de vellen die ik gebruikt heb. Als je andere gebruikt: check dan even de verpakking!)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Snij de kip in kleine stukjes. Snij eventueel de groenten fijn.
  4. Bak de kip gaar in de wok. Voeg de groenten en de sojasaus toe. Roer dit goed door.
  5. Vul een voor een de vellen en rol hier loempia’s van. De randjes kan je vast plakken met een beetje van het losgeklopte ei.
  6. Leg de loempia’s op de bakplaat en smeer ze in met het ei.
  7. Bak de loempia’s 20 à 25 minuten in de oven. Draai ze na 15 minuten even om.
  8. Serveer met chilisaus of sambal. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten, anders verbrand je je mond!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.