Life after my marathon

Een maandagblog die niet over marathon gaat. Dat is best even geleden… Maar inmiddels is het 24 september en is het alweer een week na de marathon van Berlijn. En aangezien ik daar een dik PR liep (mocht je onder een steen hebben gelegen: 4:47:41!!), is mijn marathoncarriere even klaar. Ik kondigde het afgelopen week al aan op Instagram: maar ik heb geen marathonplannen meer. Wie weet, ooit. Mijn doel was dat ik een marathon wilde lopen. DIt doel behaalde ik in Rotterdam, maar Rotterdam ging niet als ik gehoopt had. Natuurlijk ben ik trots op het feit dat ik daar een marathon gelopen heb, en telt mijn prestatie, maar ik wilde een marathon die volgens plan ging, waar ik van elke meter kon genieten. Dit heb ik vorig weekend meegemaakt in Berlijn, en nu hoeft het van mij niet per se meer. Maar nu dan? Laten we in ieder geval even kijken naar mijn doelen voor de komende periode.

De aankomende weken mag ik nog lekker even herstellen; doen waar ik zin in heb en wat goed voelt. Ik heb namelijk lang genoeg op een schema geleefd en het is fijn om dit even los te laten. Nu ken ik mezelf maar al te goed: ik ga namelijk goed op schema’s. Dus ik gok dat ik binnen no time het schema van mijn loopgroep weer op ga pakken. Ik heb ook echt weer zin om lekker met mijn loopmaatjes samen te trainen, in plaats van mijn eigen schema te volgen en apart te lopen van de rest.

Mijn hoofddoel voor dit jaar is om een PR op de halve marathon te lopen. Laten we hem concreter maken: Breaking 2! Als Eliud een poging kan doen, dan kan ik het ook toch? Ik heb al vaker mijn PR op de halve marathon aangevallen, maar door omstandigheden kwam het er niet van. Of ik raakte geblesseerd, of ik herstelde van en blessure, of er was windkracht 7 of mijn darmen begonnen te rommelen… Maar ik hoop 2018 echt af te kunnen sluiten met een PR op de halve.

Of ik het al gepland heb? Yep, definitely. Mijn Garmin telt alweer af: ‘89 days till Breaking 2′. Het plan is om op 22 december tijdens de Linschotenloop mijn ultieme poging te gaan doen 😉 Loopmaatje Patrick gaat met me meelopen, en als ik tijdens een eerdere halve marathon al heb ondervonden, Patrick kan heel stabiel kilometers lopen op en strak schema. Daar ga ik echt wat aan hebben dus!

Natuurlijk heb ik nog wat loopjes on the way gepland staan. Halverwege oktober ga ik de Maliebaanloop in Utrecht doen. Ik ga de 10 kilometer lopen. Ik geloof niet dat er een PR in zit, maar het is wel een mooie test om 2 maanden voor de Linschotenloop te kijken waar ik sta.

In november staan de Kleintje Berenloop, de Berenloop en de Zevenheuvelenloop op het programma. Gewoon lekker even wat kilometers maken bij leuke evenementen! Ik heb er echt zin in om gewoon weer wat leuke loopjes in te plannen waar ik lekker lopen kan! Ik hou van deelnemen aan evenementjes.

Daarnaast kan ik ook wel weer uitkijken naar trainen in de winter. Op zondagochtend 3 lagen kleding aan, bodywarmer mee en lekker in de kou lopen. De vrieslucht, de kou, mooie natuur, rode wangen en een warm bad na afloop! Can’t wait!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.