Lieve Kenza

Lieve Kenza,

Ik ben een van jou vele volgers. Velen gelukkig, want jeetje meis, wat weet jij mensen te motiveren! Mijn vriend kwam een poosje geleden met jouw account aan en zei: ‘je moet eens even op haar Instagram pagina kijken’. Toen hij wat over jouw verhaal vertelde, was mijn interesse in jouw account voornamelijk werk gerelateerd. Ik werk namelijk op een behandelgroep voor jong volwassen meiden. Meiden die, veelal, net als jij, battle scarred zijn.

Ik begon je te volgen en langzamerhand verschoof mijn interesse van ‘werkgerelateerd’ naar een ‘spiegel voor mezelf’.

Want ik begon dingen te herkennen. Ik wil niets vergelijken – want iedere strijd is echt, en het heeft geen zin om jou met mij of met anderen te vergelijken – maar jouw strijd is heftig en dagelijks. En wat ga je hem dapper aan. Jouw eerlijkheid hierin is bewonderenswaardig. Want je deelt zowel jouw pieken als dalen. Je deelt jouw struggles én je komt met motiverende posts. En hoewel jouw strijd niet de mijne is, herken ik thema’s. Herken ik dingen die je zegt, schrijft en deelt.

Jouw allermooiste boodschap – en een van de strijdthema’s: zelfliefde. Een thema waarin ik mezelf herken en waarin ik van jou leer. En daarom wil ik je bedanken. Bedanken dat je me motiveert om voor mezelf te zorgen. Bedanken dat je me leert dat ik het waard ben om voor mezelf te zorgen.

Mijn battle scars zijn niet altijd zichtbaar – al tekenen de lijnen van mijn eetbuien en het bijbehorende overgewicht uit het verleden zich op mijn lichaam – in het dagelijks leven kan ik dit goed verbergen. Hoewel ik dus geen dagelijks gevecht voer met reacties en vooroordelen vanuit anderen, kan ik soms met veel negatieve gevoelens naar mezelf kijken. De spiegel is niet iedere dag mijn vriend.

En op die momenten, probeer ik net wat liever voor mezelf te zijn. Ik hoef mezelf namelijk niet te verwaarlozen als ik niet goed in mijn vel zit. Zelfhaat is niet het schild waar ik me achter hoef te verstoppen; zelfliefde is namelijk het beste wapen.

Ik vind het lastig hoor, dat lief zijn voor mezelf. Maar jouw posts inspireren mij om hier stappen in te nemen. Zoals jij jouw stappen neemt en je dapper jouw littekens verzorgd, neem ik mijn stappen. Probeer ik na een eetbui de draad weer op te pakken en lief te zijn voor mezelf, goed voor mezelf te zorgen.

Lieve, dappere, mooie Kenza: bedankt dat je jouw strijd zo open en eerlijk deelt. Bedankt dat je mij motiveert. Bedankt dat je zoveel anderen ook motiveert! ❤

Liefs Petra

// Voor iedereen die Kenza nog niet volgt: check hier haar Instagram pagina!

 

2 comments

  1. Wow mooi Petra!!
    Super gaaf dat ook jij zo mooi en open en eerlijk kan schrijven!!
    Iedereen verdiend het beste, het mooiste!!
    Succes met je stappen vooruit! Je kan het! Je bent een topper!!

  2. Jeetje, ik schrok wel hoor toen ik op haar pagina kwam! Misschien wel ergens bovenaan en/of onderaan een triggerwarning neerzetten? Of iets duidelijker dat er écht littekens te zien zijn? Voor veel mensen gaat dit wel een aantal stappen te ver……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.