Lemon cookies

Geen candy canes in de kerstboom voor ons, maar wel deze schattige lemon cookies. In de vorm van sterretjes, want dat staat zo leuk. Niet dat alle koekjes in de boom hangen trouwens. Zelf vind ik het fijn om met kerst niet alleen maar zoetig- of vettigheid te eten. Daarom geeft de frisse smaak van deze lemon cookies een fijne afwisseling. 

Wat heb je nodig voor deze cookies?

Voor het deeg:

  • 225 gram speltmeel
  • 150 gram koude roomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eierdooier
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje zout
  • snufje vanille poeder

Voor het glazuur:

  • 30 gram cacaoboter
  • 30 gram kokosolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 20 gram honing
  • kokosrasp

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Doe de kokosbloesemsuiker bij de citroensap en meng dit goed met elkaar. Voeg hier het speltmeel, het bakpoeder, het zout en het vanillepoeder aan toe. Meng dit met elkaar.
  2. Voeg de roomboter, het citroensap en de eierdooier toe en kneedt dit tot je een mooi deeg hebt. Maak hier een bal van, doe dit in vershoudfolie en leg het deeg 2 uurtjes in de koelkast. Zo trekken de smaken goed in.
  3. Verwarm de oven voorop 170 graden. Strooi wat meel op het aanrechtblad en rol het deeg uit. Steek hier vormpjes uit (zelf maakte ik sterretjes en prikte hier een gaatje in, zodat ze in de boom konden). Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze gaar in 10 à 12 minuten. Laat ze goed afkoelen.
  4. Laat de cacaoboter met de kokosolie au bain marie smelten. Voeg hierna de honing en het citroensap toe en meng dit goed met elkaar. Smeer ieder koekje in met een dun laagje en strooi hier kokosrasp overheen.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *