Leftover bread #3: Crostini’s

Ik hoop echt dat jullie nog niet door alle restjes brood heen zijn. Ik hoop wel dat de paneermeel en de croutons in de smaak gevallen zijn hoor, maar ik hoop stiekem ook dat jullie wat brood hebben over gelaten om deze crostini’s mee te maken. Ik maak deze crostini’s vaak zelf als ik restjes stokbrood over heb. Stokbrood heeft namelijk de ideale afmeting voor deze smakelijke broodjes!

Wat heb je nodig?

  • restjes stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl paprika kruiden
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje zout

Hoe maak je deze crostini’s?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het olijfolie met de kruiden en het zout. Pak een kwastje en smeer de sneetjes stokbrood aan beide kanten in met het olijfoliemengsel. Leg ze op de bakplaat.
  3. Bak de crostini’s 10 minuutjes. Draai ze dan om en bak nogmaals 10 minuutjes.
  4. Laat ze ietsje afkoelen, maar eet ze voordat ze koud zijn. Dan zijn ze echt het lekkerst!
  5. Tip van de chef: gebruik ook eens andere kruiden, pesto, tapenade of geraspte kaas!

Waar kan je de crostini’s bij serveren?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.