Kwarkbolletjes

  Ik vind het altijd een uitdaging om mijn lunches ‘broodloos’ te laten zijn. Niet dat er wat mis is met het eten van brood, maar ik hou van variatie. En soms vind ik brood gewoon wat saai, maar dat is mijn mening 😉 Als ik vrij heb, probeer ik iets creatiever om te  gaan met mijn lunch. Zo zag ik op Instagram en Social Media veel recepten voor kwarkbolletjes voorbij komen. Leuk idee om zelf mee aan de slag te gaan en zo is mijn recept voor zomerse kwarkbolletjes ontstaan.

Wat heb je nodig voor 8 bolletjes?

  • 160 gram magere kwark
  • 160 gram havermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel olie
  • 2 nectarines
  • 50 gram rozijnen
  • 2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je deze kwarkbolletjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Doe de kwark, havermeel, ei, kokosbloesemsuiker, olie en bakpoeder in een beslagkom en mix dit tot een geheel.
  3. Schil de nectarines en snij deze in kleine blokjes. Roer deze samen met de rozijnen door het beslag heen.
  4. Maak op de bakplaat 8 bolletjes van dit beslag
  5. Bak ze gaar in ongeveer 20 à 25 minuutjes
  6. Laat ze iets afkoelen en eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.