Kwarkbolletjes met appel en rozijn

Al eerder zette ik op mijn site een recept voor kwarkbolletjes, maar met oud&nieuw probeerde ik een soort van ‘kwark oliebollen’ te maken. Dit ging niet helemaal zoals ik het verwachtte, dus zijn het uiteindelijk geen oliebollen geworden, maar gewone kwarkbolletjes. Geluk bij een ongeluk wilde het zo zijn dat het érg lekker smaakte, waardoor het geen echte mislukking is geworden 😉 Deze bolletjes zijn lekker bij de lunch, maar ook prima als tussendoortje. Kan je er weer even tegenaan! De bolletjes zijn trouwens prima in te vriezen, zo kan je een voorraadje preppen en er gewoon iedere dag 1 of 2 uit de vriezer halen! Easy peasy!

Wat heb je nodig voor 12 bolletjes?

  • 300 gram magere kwark
  • 250 gram speltmeel
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je deze bolletjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een muffinbakblik en vet deze in met het scheutje olijfolie. Je kan natuurlijk ook muffinvormpjes gebruiken, dan worden het muffins ipv broodjes. Ook lekker 😉
  2. Week de rozijnen 10 minuutjes in warm water.
  3. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
  4. Meng de magere kwark met het speltmeel, de eieren, de bakpoeder, het kaneel, de vanillepoeder en het zout. Het wordt een vrij dik beslag, dus kijk er niet raar van op als het mengen wat moeizaam gaat!
  5. Doe de rozijnen en de appelstukjes bij het beslag. Meng dit goed.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze gaar in 20 minuten.
  7. Eet smakelijk

Voedingswaarden per muffin:

123 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 20.5 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 1 gram

5 comments

  1. Ze staan nu in de oven, spannend! (Eigenlijk had ik natuurlijk even moeten wachten, zodat ik kan zeggen wat ik ervan vind, maar ik ben ongeduldig nu ze in de oven staan xD) Ze ruiken heerlijk btw, bedankt voor het recept <3

      1. Lekker! Vooral fijn dat ze niet te zoet zijn, maar wél heel goed van smaak (aka: perfect) (maar ik ben dan ook gek op appel, rozijn, kaneel en alle variaties daarvan) 😀

        Ik had ze trouwens in muffinvormpjes gebakken, maar ze willen niet van het papier af. Volgende keer dus toch maar gewoon invetten…

    1. Hi Melissa!
      Het havermeel is goed te vervangen door speltmeel. Gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken. Ik ben benieuwd hoe je ze vindt 🙂
      Groetjes Petra

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.