Kwark met appelframbooscompote

Varieren in ontbijtjes blijft een dingetje voor mij. Ik grijp snel en makkelijk naar mijn overnight oats (nou ja, snel en makkelijk? Ik moet het natuurlijk de avond van te voren al klaar maken…). Op mijn vrije ochtenden probeer ik wat meer te varieren in mijn ontbijtjes. Waarom? Omdat varieren gewoon leuk is. En omdat er zoveel heerlijke ontbijtjes bestaan! Deze kwark met appelframbooscompote at ik eigenlijk niet als ontbijtje, maar na een lesje crossfit. Maar de volgende keer maak ik het als ontbijtje, want het is superlekker! For the love of lekkere ontbijtjes 🙂

Wat heb je nodig?

  • 200 gram magere kwark
  • 1 appel
  • 100 gram framboos
  • 20 gram havermout
  • 15 gram honing

Hoe maak je dit?

  1. Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Doe de appel met de frambozen in een pannetje. Doe hier een scheutje water bij en voeg de honing toe.
  2. Zet dit pannetje zachtjes op het vuur. Probeer met een vork de frambozen en appelstukjes fijn te prakken. Dit zal naarmate het langer verwarmd wordt, makkelijker gaan. Ga hiermee door, tot er een mooie compote ontstaan en roer hier dan de havermout doorheen.
  3. Doe de kwark ik een kommetje en serveer de warme compote hierop!
  4. Eet smakelijk!

Voedingswaarden:
336 kCal
Eiwit: 24 gram
Koolhydraten: 55 gram
Vezels: 7 gram
Vetten: 2 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.