Kruidnoten met cranberry en chocolade

Mijn vriend stond me een beetje gek aan te kijken toen ik eind september al dit recept stond uit te werken: ‘Het is toch nog geen sinterklaas? Ga je nu al kruidnoten op je site zetten?’ Eh jaaa! Want ze liggen al in de winkel, ik heb de pepernootwinkel van Van Delft alweer gespot én ze zijn gewoon lekker! Dat mijn vriend het ook niet erg vond bleek al snel, de kruidnootjes waren binnen 2 dagen weg… 🙂

Wat heb je nodig?

  • 250 gram speltmeel
  • 100 gram zachte roomboter
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 50 ml melk
  • 30 gram cranberries
  • 30 gram pure chocolade

Hoe maak je dit?

  1. Haal de roomboter op tijd uit de koelkast, zodat deze vast goed zacht worden kan
  2. Verwarm de oven op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Snij de cranberries in erg kleine stukjes (ja, dit is een rotwerkje) en rasp de chocolade.
  4. Doe de speltmeel, roomboter, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en melk in een beslagkom en kneed dit tot je een vast deeg hebt. Kneed hierna de cranberries en de chocoladerasp er doorheen.
  5. Draai kleine balletjes (ja, dit duurt even, maar anders heb je straks kruidkoekjes in plaats van kruidnoten), duw ze iets plat en leg ze op de bakplaat. Bak ze gaar in ongeveer 15 à 20 minuutjes. Laat ze goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.