Kruidige potato wedges

Hoe dol ik ook ben op recepten uit andere landen en culturen, ik blijf een liefde hebben voor de aardappel. Gewoon voor de simpele, Nederlandse aardappel. Misschien komt dit omdat ik ben opgegroeid met de groentetuin van mijn vader, waar altijd rijen met aardappels stonden. Als klein meisje hielp ik graag, als mijn vader de aardappels ging rooien 🙂 Ik vond het leuk om ze op maat te sorteren en ze dan in de juiste emmer of kist te doen.

Nog steeds ben ik dol op aardappels. Gekookt is mijn minst favoriete variant, dus daarom ga ik graag op zoek naar manieren om de aardappel op een lekkere manier te bereiden. Een tijdje geleden maakte ik deze kruidige potato wedges, en die waren echt heel lekker!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 400 gram aardappels
  • 2 eieren
  • 4 el italiaanse kruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 70 gram paneermeel
  • snufje peper
  • snufje zout

Hoe maak je deze potato wedges?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de aardappels in partjes. Doe de eieren in een schaaltje en kluts deze. Doe alle kruiden met het paneermeel en het peper en zout in een schaal, en roer dit tot alles goed gemengd is.
  3. Haal een aardappelpartje door het geklutste ei en haal ze daarna door het kruidenmengsel heen. Leg hem daarna op de bakplaat
  4. Herhaal dit met alle wedges.
  5. Bak de wedges gaar in 35 minuten en serveer met mayonaise of ketchup (of, in mijn geval, met appelmoes)
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie, zonder saus:
385 kCal
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 61 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 8 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.