Kokosyoghurt met framboos en passievrucht

Kerstetentjes zijn een crime voor iedereen die een beetje op z’n voeding wil letten. Toch is het niet lastig om een lekker, voedzaam en relatief gezond toetje op tafel te zetten. Zeker als je het in een leuk glaasje of weckpotje serveert, ziet het er heel feestelijk uit! Deze kokosyoghurt is een heerlijk toetje, met onbewerkte ingredienten, waarmee je een kersttoetje op tafel kan zetten, die je zonder schuldgevoel opeten kan!

Wat heb je nodig voor 4 toetjes?

  • 4 leuke glaasjes of weckpotjes
  • 20 gram kokosrasp
  • 200 gram frambozen
  • 400 ml griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 2 passievruchten

Hoe maak je dit?

  1. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan. Doe dit 2-3 minuten, terwijl je continu roert. Haal de pan van het vuur als de kokosrasp begint te verkleuren.
  2. Prak de frambozen tot een puree.
  3. Doe de yoghurt, honing en de passievruchten met 3/4 van de kokosrasp in een kom en meng dit.
  4. Schep in de potjes laagjes van het yoghurtmengsel en de frambozenpuree. Garneer met de overgebleven kokosrasp en eventueel nog wat frambozen of nootjes.

 

One comment

  1. Hoi Petra,
    Heb jij het recept vd kokosyoghurt met frambozen voor mij? Deze staat niet goed (maar ’n klein stukje) in je Bio ☺️.
    Groetjes, Rianne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *