Kokosplaatcake met lemon curd swirl

Ik had laatst véééél eieren in de koelkast, waar ik snel iets mee moest doen. Nu ben ik niet zo van de gekookte of gebakken eitjes, dus worden eieren bij mij vrijwel altijd in een baksel verwerkt. Op het moment dat ik veel eieren moet wegwerken, maak ik vaak iets met kokosmeel, omdat je bij kokosmeel in verhouding veel eieren gebruikt. Zo ook in deze heerlijke plaatkoek!

Wat heb je nodig voor deze plaatcake?

  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram kokosmeel
  • 75 gram honing
  • 60 ml melk
  • 7 eieren
  • snuf vanillepoeder
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 6 à 8 el lemon curd (dit kan je kant en klaar kopen. Mocht je het liever zelf willen maken, dan staan er op internet veel recepten, maar deze is mijn favoriet!)

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier.
  2. Doe de gesmolten kokosolie met de honing, eieren en melk in een kom en mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg hierna de overige ingredienten, behalve de lemon curd, toe. Mix dit goed en laat dit 10 minuutjes staan, zodat het kokosmeel het vocht goed kan opnemen.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm. Verdeel hierna de lemon curd in strepen over het beslag. Ikzelf ging er hierna met een sateprikker willekeurig doorheen, om een swirl effect te krijgen!
  5. Bak de plaatcake af in ongeveer 30 minuutjes.
  6. Laat hem goed afkoelen en geniet er daarna van!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.